Passivhaus. El futur de l'eficiència energètica ja és aquí.
Miércoles, 18 de Mayo de 2011 15:43
There are no translations available.

Les cases passives son cases que utilitzen recursos de l'arquitectura bioclimàtica i les combinen amb una eficiència energètica sense comparació. Aquest sistema que ha proliferat tant a Alemània com als països nòrdics, està començant a tenir èxit en el marc Mediterrani. Segurament, el fet que l'aïllament en aquests hogars és molt gran i que l'estalvi energètic és absolutament determinant ha fet que la proposta hagi estat ja estudiada i que els primers exemples hagin passat de mers projectes a realitats palpables i en funcionament.

Junt amb una construcció estudiada, cal un sistema de ventilació amb un intercanviador de calor que renova l'aire evitant que s'escapi la calor i iixí es regula la temperatura. En aquest tipus de dissenys es recomana electrodomèstics, refrigeradors, estufes, congeladors i làmpares de baix consum.

casapasiva

Cuberes Plancheria S.L. ja col.labora en diferents projectes de realització de Cases Passives i Hub Space. Hem realitzat amb Fustes Sebastia i l'arquitecte Josep Bunyesc un projecte de casa passiva a Claverol ( Pallars Jussà ) on el càlcul de despesa energètica dóna un nivell baixíssim. La casa únicament s'ajuda d'una estufa econòmica i quatre radiadors d'aigua en circuit per escalfar-la.

Amb els mateixos constructors, igualment hem acabat les instal.lacions per l'Allotjament Rural Sostenible Casa l'Hereu de Moncortés( www.casalhereu.com ) també amb un sistema reduït d'ajut tèrmic, però aquesta vegada proporcionat per una caldera de Biomassa amb pellets i un dipòsit d'inèrcia amb sistema de control de calefacció. Igualment s'han fet les instal.lacions de recollida i aprofitament d'aigües pluvials.

Al mateix temps continuem col.laborant amb Think CO2 per la construcció d'un Hub Space a Valencia. El fet que aquest tipus de construcció sigui feta en origen i de forma tan serialitzada permetrà que les instal.lacions puguin ser fetes en un temps menor, el que hauria d'abaratir el producte.

També hem col.laborat amb FUSTES SEBASTIA per l'estant de CONSTRUMAT 2011. Continurem explicant els nostres projectes...

www.sebastia.es

www.bunyesc.com

www.noem.com

 

 
bottom_datos
logo_fercalogo_gremi